International: Niederlande


Hier habe ich euch einen Auszug vom Niederländischen Beitrag bereitgestellt.
Zum ganzen Artikel geht es hier: www.bakkerswereld.nl
Veröffentlicht am: 22.03.2018

Bakkers krijgen demo fingerspitzengefühl in Oostenrijk

Bij bakkerij Brandl, in het stadshart van de Oostenrijkse stad Linz, worden al 125 jaar bakkerijproducten met de hand vervaardigd. Waar het bij Brandl vooral om gaat, is fingerspitzengefühl. Ruim twintig Nederlandse bakkers brachten deze week onder meer een bezoek aan dit bijzondere bedrijf en kregen een spontane demonstratie ‘Semmel vouwen’ van Brot-sommelier Christopher Lang.

Fingerspitzengefühl

De volgende ochtend wordt het gezelschap wakker in Linz, na Wenen en Graz de derde stad van het land. Linz ligt aan de Donau en op zo’n tweeenhalf uur rijden van de hoofdstad. In de Bismarckstrasse is bakkerij Brandl, ‘meester in handgemaakte producten’, gevestigd. In de bakkerij wordt het hele assortiment met de hand vervaardigd. Hier komt het aan op fingerspitzengefühl

Brot-sommelier Christopher Lang steelt de show als hij de Nederlandse bakkers laat zien hoe hij de beroemde Semmel (in Duitsland Kaiserbrödschen genoemd) vouwt. Met speels gemak maakt hij de vier vouwen in het deeg, terwijl hij ondertussen zijn Nederlandse vakbroeders vertelt over de geschiedenis van het bedrijf.

Brandl was de eerste bakkerij in Oostenrijk die in het zicht van de klant ging werken. In een glazen ruimte voor de winkel wordt de hele dag brood afgebakken, zodat klanten en passanten het productieproces goed kunnen bekijken. Brandl werkt met hoogwaardige regionale ingrediënten en zowel brood als gebak worden volgens oud familierecept vervaardigd. En met de hand dus. Want zo doen ze dat bij deze traditionele bakkerij al sinds 1891.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Create a website or blog at WordPress.com

Nach oben ↑

%d Bloggern gefällt das: